Kørmit

En bæredygtig rejse - hele vejen.

  • StatusAktiv
  • PlaceringMobility Lab
  • Involverede brugere250+
  • Henvendt til Pendlere

Er der længere end 800 meter fra station til arbejde ser vi en tendens til at toget fravælges som transportmulighed. Ud fra netop denne udfordring satte vi os for at arbejde mod en løsning, som kunne gøre det bæredygtige valg nemt og tilgængeligt.

Svaret blev: Kørmit!

Kørmit er en platform, hvor tilmeldte frit kan benytte cykler, og på sigt også delebiler, til den sidste strækning fra station til arbejde. Med Kørmit skaber vi fremtidens platform for mikromobilitet. Vi forbinder rejsen hele vejen og gør toget til det naturlige valg i midten.

Kørmit

Proof of Concept test på 6 danske stationer

Gennem integrationer fra mobilitetsleverandører kan brugeren tage en cykel den sidste del af rejsen til og fra arbejde, og servicen gør således det bæredygtigt valg nemt.

Kørmit blev gennem 2021 testet på i alt 6 stationer: Aarhus Hovedbanegård, Odense Station, Måløv station, Malmparken station, Rungsted Kyst station og Kokkedal station.

Platformen henvender sig til lokale virksomheder omkring stationerne. En B2B tilgang, som har gjort det muligt for virksomheder at skrive ansatte op til servicen og teste Kørmit over et seks måneders forløb.

I testperioden har Kørmit bevidst sit værd som konceptet, der kan ændre folks rejsevaner, få flere billister til at tage toget og få de unge til fortsat at benytte toget. Kørmit bliver nu yderligere skaleret som et reelt DSB produkt til pendlere og rejsende landet over.

Kørmit team in action
Kørmit team in action!

Kørmit i tal

Kørmit er blevet taget positivt imod. Igennem testperioden har 222 brugere tilmeldt sig, og testet servicen. De 9 tilmeldte virksomheder, fordelt på 6 stationer, har i alt haft 20 elcykler og 147 el-løbehjul til rådighed i hele testperioden. Dette har resulteret i 5.720 ture frem og tilbage fordelt på 13 forskellige ruter.

På de sammenlagte 5.720 ture, er der blevet kørt 9.316 kilometer via Kørmit. Dette betyder, at brugerne, ved at have byttet bilen ud med toget og Kørmit, har sparet 14.2 tons CO2, svarende til 1 års CO2 absorbering for 475 træer, 6.000 liter benzin eller 2 millioner opladninger af smartphones.

Med Kørmit har DSB formået at holde de rejsende i toget, konverteret bilister til togpassagerer og ændret brugernes adfærd samt perspektiv på bæredygtig transport. Gennem Kørmits testperiode har servicen haft en NPS score på +65.

Kørmit platformen håndterer alt logistik og forsyner passagererne med data om deres rejser. Via GPS-lokation får passageren et overblik over hvor de forskellige Kørmit zoner befinder sig. QR-koder giver nem adgang til at låse enheden op til brug og låse igen, ved rejsens ende.

På den måde undgår man bøvlet med cyklen i toget og stressen ved at skulle nå den næste forbindelse videre. Med Kørmit bliver rejsen nem og tilgængelig.

Platformen er udviklet som en fleksibel MaaS platform, som gør at forskellige mobilitetsudbydere kan integrerer til os.