Ping

Din personlige trafikservice

  • StatusInaktiv
  • Placering-
  • Involverede brugere1000+
  • Henvendt tilPendlere

Tilbage i 2018 arbejdede vi på at skabe en personlig trafikservice for alle. Resultatet blev Ping – en trafikservice app til personer, som rejser med offentlig transport og som ønsker, at blive informeret om eventuelle forsinkelser eller aflysninger på deres daglige eller ugentlige ruter.

Med et navn som vækker genklang til lyden af en notifikation, søgte vi at skabe en platform, som kunne optimere rejseinformation blandt passagerer såvel som at bidrage til ny viden indenfor trafikinformation.

Ping

Vi får dig frem, hvis du går i stå

Med Ping arbejdede vi ud fra en hypotese om, at rejsende efterspørger kontinuerlige oplysninger om deres rejser. Pings trafikinformationer er baseret på en serviceplatform, som bygger på integrationer til blandt andet Trafikinfo, DSB-trafikinformation og Rejseplanen.

Mængden af trafikdata gjorde, at vi kunne skabe et overblik for vores brugere, om deres planlagte rejser og hertil sende push beskeder i tilfælde af eventuelle forsinkelser, aflysninger eller omlægning på deres ruter.

På nuværende tidspunkt kan Ping bruges til rejser med tog, bus eller metro. Men vi arbejder på at udvide vores trafikservice, så den i en nær fremtid inkluderer både bil, cykel, jetpacks og hoverboards.

Ping er afhængig af, at brugeren selv taster sine planlagte rejser ind. Herefter kan brugeren nemt få overblik over rejser, samt blive notificeret i tilfælde af rejseændringer. Fra et designperspektiv var det vigtigt at vise dét, som brugeren skulle have fokus på her og nu. Overflødigt data blev fjernet for at skabe et clean design og give overblik.

Baseret på brugerundersøgelser udarbejdet i forbindelse med Ping lærte vi, at der findes to typer af pendlere med forskellige rejsebehov.

Den første pendlergruppe er strikse med deres tidspunkt for rejsen. De rejser på samme tidspunkt hver dag, og har ofte 1-2 afgange at vælge mellem.

Den anden pendlergruppe er mere fleksible, når det kommer til deres afgang. Deres tidspunkt for rejsen kan have et bredere spænd, og de har ofte flere muligheder at vælge imellem.